Ruta Zona volcànica de la Garrotxa, Fageda d’en Jordà i Santa Pau

Ruta circular que no deixarà indiferent a ningú. Passejarem per la zona volcànica més ben conservada de la península, entre Volcans i exuberants fagedes. Visitarem ermites secretes, pobles idíl·lics i coneixerem com viu la gent del territori.

Distància: 40km

Nivell: Mig

Sortim només entre setmana

Màxim 10 persones

Preu: 25€

Descripció de la ruta:

Després de pendre una cafè i un petit refrigeri enfilarem cap a la Serralada del Corb, on trobarem les ermites romàniques de Sant Miquel i St Martí del Corb, aquesta última és una de les més fotografiades de la Garrtotxa, per alguna cosa deu ser…

Baixarem al pla una altre vegada per endinsar-nos de ple a la Fageda d’en Jordà, per gaudir dels sentits: la vista, olfacte, l’oida , moment de repòs per menjar una fruita o un snack, mentre recitem un bell poema de Joan Maragall dedicat a la Fageda i sense sortir de la Fageda visitarem la seva cooperativa, si aquella que fa els iogurts tan bons.

Enfilarem per la ruta del volcà de Santa Margarida, que el visitarem. Haurem de deixar la bicicletes per pujar a peu (està prohibit circular en bici). Però valdrà la pena la pujada, doncs veurem un dels cons volcànics més ben conservats, amb una ermita al centre, l’ermita de Santa Margarida.

Retornem a les bicis i ens arribarem al idíl·lic poble de Santa Pau, visitant la seva plaça porxada, el castell i els seus carrerons estrets. En Rafel del bar del poble ens tindrà a punt una degustació de patates d’Olot i bombes que acompanyarem amb una cervesa o refresc.

Remuntarem per una carretera secundaria fins el Volcà del Croscat on veurem l’estructura interna del volcà visitant la  zona de gredes.

Ara ens toca endinsar-nos de nou a la Fageda per baixar cap a Olot passant pel Triai i visitant el paratge de la Font Moixina.

Només ens tocarà pedalar fins el punt de sortida a Les Preses on ens esperarà un petit refrigeri amb refresc, cervesa o copa de vi.

Nivell de la ruta:

La ruta en la seva gran part és de nivell baix, però dintre la Fageda passarem algun corriol que exigeix un domini mig de la bici. La distància és de 40km i amb un desnivell d’uns 600m , totalment asequible per tothom amb una bicicleta elèctrica.

Punt de trobada:

El punt de trobada és a Les Preses, en el parking del centre comercial (Caprabo) (enllaç a google maps)

Preu de la ruta: 

Que inclou en el preu:

  • Guia acompanyant coneixedor de territori

  • Cafè abans i durant de la ruta

  • Snacks i fruita durant la ruta

  • Tast de productes locals amb beguda inclosa

  • Refresc, cervesa o copa de vi al finalitzar la ruta

Que és el que no inclou en el preu:

  • Lloguer de la bicicleta, però t’ho podem gestionar

  • Casc (per mesures d’higiene), però si llogues la bicicleta t’en podem proporcionar un sense cost.

  • Qualsevol despesa a part de les indicades

Que haig de portar?

El més important és el teu somriure i les ganes de par-ho be.

Depenent de l’època anirem més o menys abrigats, però sempre amb roba cómoda d’esport (com si anessis d’excursió), si tens culotte (pantalons d’anar amb bici) recomanem que els portis.

Un calçat adequat, no pots portar xancletes ni res que se li assemble, sempre ha d’anar perfectament lligat al peu.

Aigua, tot i que trobarem fonts durant el recorregut, t’aconsellem que portis com a mínim una ampolleta d’aigua.

Recomanem l’us de guants (imprescindible a l’hivern)

És obligatori l’us del casc, si llogues la bicicleta ja hi va inclòs.

Fotos de la Ruta Zona volcànica de la Garrotxa