Project Description

Ruta Gironès i Baix Empordà amb tast de cerveses artesanes:  Bordils, Flaçà, Foixà, Rupià, Corcà, Monells, Madremanya, Sant Martí Vell

Quin pla més bo, som primavera, els camps llueixen un verd espectacular, combinat amb els grocs d’alguns cultius. Pobles medievals oblidats escampats a cavall entre el Gironès i l’Empordà, amb els seus suaus turons …

Distància: 43km

Nivell: Baix

Sortim caps de setmana

Màxim 4 persones

Preu: 50€

Descripció de la ruta:

Començarem la ruta a Bordils, amb la seva imponent i característica església fortificada d’estil gotic tardà (segle XVI) amb alguns detalls renaixentistes, dedicada a Sant Esteve. Sortirem pel costat de la seva casa indiana, ara convertida al turisme rural, on te una bonica llegenda.

Entre camps de fruiters i planters d’arbres per jardineria,  arribarem a Sant Joan de Mollet, per endinsar-nos en el nucli antic de Flaçà amb els seus carrerons estrets i enfilarem muntanya amunt passant darrera l’ermita de Sant Fermí de Flaça  i el veïnat de Ferreres.

Entrarem al Baix Empordà i ens dirigirem a Foixà, un dels pobles amagats del Baix Empordà, en Josep Pla el va definir com «una delicia recòndita, de pura marevella»  és un nucli disseminat, però veurem al seva atalaia, una atalaia on contemplar el paisatge.

Per la camí ral anirem fins el Castell que data del segle XIII amb posteriors reformes, amb unes magnífiques vistes,  endinsam-nos en el petit pais de Lluís Llach, on desde dalt d’un campanar sempre es pot veure el campanar veí.

Passarem per Santa Maria de La Sala per arribar a Rupià, una altre poble amb oblidat de l’Empordà, que no et deixarà indiferent.

A Rupià, la Judit (recentment reconeguda per la revista Vogue com una de les 9 dones inspiradores i emprenedores) ens donarà de tastar les seves delicioses cerveses artesanes, mentre piquem alguna cosa de menjar.

Una mica més animats (per les cerveses) visitarem una del les oliveres mil.lenaries de Catalunya, diuen que la més antiga de Catalunya

En un corriol divertit de baixada, arribarem a Corçà on passarem per el petit laberint de carres del la part antiga

Tot seguit arribarem a Monells, el poble de referència a la zona per la seva magnífica conservació, on farem un cafè en la seva preciosa plaça.

Agafarem forces per pujar fins a Madremanya, passant abans pel Castell de Millàs i seguirem direcció al petit poble de Sant Martí Vell per el veïnat de la Vilosa.

Només ens queden pocs km per arribar de nou a Bordils on tenim els cotxes.

Nivell de la ruta:

La ruta és de un nivell baix, rodarem sempre per pistes en bon estat i trams asfaltats sense transit . La distància és de uns 43km i amb un desnivell de 450m , totalment asequible per tothom amb una bicicleta elèctrica.

Punt de trobada:

El punt de trobada és al parking de l’ajuntament de Bordils (enllaç a google maps)

Preu de la ruta:

El preu de la ruta és de 50€, si algú no vol fer el tast de cerveses, se li abonaran 5€ i podrà demanar un refrec.

Que inclou en el preu:

  • Guia acompanyant coneixedor de territori

  • Cafè abans i durant de la ruta

  • Snacks i fruita durant la ruta

  • Tast de 8 cerveses artesanes i piscolabis (en cas de no pendre cervesa es pot canviar per un refresc i descomptarem 5€ del preu)

Que és el que no inclou en el preu:

  • La bicicleta, l’has de portar tu. Si no en tens podem gestionar un lloguer.

  • Qualsevol despesa a part de les indicades.

Que haig de portar?

El més important és el teu somriure i les ganes de pasar-ho be.

Depenent de l’època anirem més o menys abrigats, però sempre amb roba cómoda d’esport (com si anessis d’excursió), si tens culotte (pantalons d’anar amb bici) recomanem que els portis.

Un calçat adequat, no pots portar xancletes ni res que se li assembli, sempre ha d’anar perfectament lligat al peu.

Aigua, tot i que trobarem fonts durant el recorregut, t’aconsellem que portis com a mínim una ampolleta d’aigua.

Recomanem l’ús de guants (imprescindible a l’hivern)

És obligatori l’ús del casc.

Fotos de la ruta Baix Empordà i Gironès